4 personer
secondi

Potatistårta med mortadella och mozzarella

Gattó di patate e mortadella

02.Ingredienser

1 kg potatis, mjölig

100 g + 30 g Galbani parmesan

2 ägg

Salt

Peppar

En nypa muskotnöt  

150 g mortadella (fungerar också med kokt skinka, om man inte hittar riktig mortadella)

150 g Galbani mozzarella

3 msk smör + 1 msk till ugnsform

Ströbröd till ugnsform

03.Tilberedning

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.

När potatisen är färdig, låt allt vatten rinna av och bearbeta dem med en potatisstöt.

Sätt ugnen på 180º.

Lägg potatis i en stor skål och lägg till parmesanost (100 g), ägg, salt, peppar och muskotnöt. Blanda ordentligt med en träslev.

Skär mortadellan i tunna remsor och dela mozzarellan i små tärningar.

Lägg mortadellan och mozzarellan i potatisblandningen och blanda ihop ingredienserna ordentligt.

Smörj en ugnsform med smöret och sprid ströbrödet över hela ytan.

Häll blandningen i formen och tryck med träsleven så det blir en jämn yta.

Täck ytan med parmesanost (30 g) och klicka smörbitar här och där.

Sätt i ugnen på 180º i 15 minuter och öka sedan temperaturen till 200º i ca 15 minuter.

Ta ut ur ugnen och låt den svalna 10-15 minuter så att mozzarellan stelnar något.

Serveras ljummen.

Tips:

Kontrollera att ytan inte får för mycket färg, täck den med folie i så fall.


© 2017 Galbani - All rights reserved