4 personer
antipasti

Potatispizza med rosmarin

Pizza di patate al rosmarino

02.Ingredienser

Pizzadeg:
10 dl vetemjöl
25 g jäst
1 knivsudd salt
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja (köp färdig deg om du inte vill baka den själv)

Fyllning:
Cirka 3 potatisar
3 stjälkar färsk rosmarin
150 g färskriven parmesan
Rucola till garnering
Olivolja
Salt

03.Tilberedning

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt och olivolja. Blanda i lite vetemjöl åt gången tills degen är mjuk och inte kladdar. Låt degen jäsa till dubbel storlek i en skål i rumstemperatur. Lägg en ren handduk över skålen.

Medan degen jäser skalar du potatisen och skär den i fina skivor. Riv eventuellt den på ett rivjärn på skivsidan. Värm ugnen till 180°.

När degen har jäst till sin dubbla storlek bakar du ut den till 4 lika stora bottnar. Gnid in dem med lite olivolja och strö över hackad rosmarin och 2 msk färskriven parmesan per pizza. Fördela därefter potatisskivorna på bottnarna
och strö salt över.

Baka pizzorna i ugnen på 180° i 15-20 minuter tills potatisen är spröd och god och har fått färg i kanten. Garnera med rucola och lite färskriven parmesan.


© 2017 Galbani - All rights reserved