5 personer
antipasti

Potatisgratäng

Gatto di patate

02.Ingredienser

1 kg potatis
6 dl mjölk
100 g mjukt smör
25 g soltorkade tomater
375 g Galbani Mozzarella
7 ägg
150 g Galbani Parmesan
4 msk ströbröd
Lite muskotnöt
Salt och nymald svartpeppar

03.Tilberedning

Skala potatisen, skär den i små tärningar och koka i 10-12 minuter. Häll av vattnet och mosa potatistärningarna med en visp. Tillsätt hälften av smöret, ägg, mjölk, en näve parmesan, salt, peppar och lite riven muskotnöt.
Smörj en ugnsfast form och bröa den med ströbröd. Bred ut ett lager potatis- mos och ett lager tunna skivor mozzarella och soltorkade tomater. Fortsätt med ännu ett lager potatismos och toppa slutligen med ströbröd, parmesan och små smörklickar.
Grädda gratängen i 190° i ca 30 minuter tills moset är genomgräddat och gyllen- brunt på toppen.
Tips: Man kan variera potatisgratängen genom att tillsätta olika sorters skinka, korv eller oliver, t.ex. 100 g tärnad parmaskinka.


© 2017 Galbani - All rights reserved