5 personer
antipasti

Potatisgratäng med squash

Gatto di patate

02.Ingredienser

600 g potatis
500 g squash
3 msk olivolja
1 liten kvist persilja
1 liten vitlöksklyfta
Salt och peppar
2 ägg
50 g Galbani Parmesan
Salt och peppar
30 g smör
40 g ströbröd
50 g Galbani Gorgonzola Intenso

03.Tilberedning

Koka potatisen med skal i saltat vatten i ca 30 minuter. Skär squashen i tunna skivor på längden och stek dem i olivolja på medelhög värme. Lägg squashen på hushållspapper när de är klara. Skala potatisen och mosa dem. Hacka persiljan fint och pressa vitlöken. Blanda ner ägg, persilja, parmesan och vitlök i potatismoset. Tillsätt lite salt och peppar. Smöra och bröa en form med lite ströbröd så att moset inte bränns fast. Häll i 2/3 av potatismoset i formen. Toppa med ett lager squash, sedan gorgonzolatärningar, och slutligen ytterligare ett lager squash. Avsluta med resten av potatismoset.

Lägg ut smörklickar ovanpå potatismoset, och strö över resten av ströbrödet. Grädda gratängen i 20 minuter i 200 grader.

Jag serverar oftast en färsk sallad till den här rätten, gärna med söta tomater och fullkornsbröd.


© 2017 Galbani - All rights reserved