4 personer
antipasti

Potatisgratäng med gorgonzola à la moster Gloriana

Patate al forno con gorgonzola alla zia Gloriana

02.Ingredienser

1 kg potatis
6 dl mjölk
100-150 g Galbani Gorgonzola Intenso 50 g Galbani Parmesan
Smör till ugnsfast form
Salt och peppar
Tillbehör:
Kycklingbröst eller oxfilé

03.Tilberedning

Skala potatisarna och skär dem i mycket tunna skivor. Blanda mjölken med tärnad gorgonzola i en skål.
Lägg ut potatisskivorna snyggt i en smord ugnsfast form.
Häll gorgonzolablandningen över potatisen så att den precis täcks. Krydda med salt och nymald peppar och strö över riven parmesan. Grädda potatisen i 220° varm ugn i 20-25 minuter tills den är mjuk, och mjölken och gorgonzolan har sugits in.
Servera potatisgratängen med stekt kycklingbröst eller oxfilé.
Tips: Använd ev. lättmjölk för en lättare variant.


© 2017 Galbani - All rights reserved