4 personer
antipasti

Potatis- och ricottagnocchi

Gnocchi di patate e ricotta

02.Ingredienser

Sås:

Ca 200 g blandad svamp

5-6 körsbärstomater

2 vitlöksklyftor
Olivolja till stekning
1 kvist rosmarin
Lite vitt vin

 

Gnocchi:

150 gram Galbani Ricotta
1 ägg
En nypa muskot
Salt
300 g potatis
Ett litet knippe persilja
125 g vetemjöl
80 g riven Galbani Parmesan
Nymalen peppar

03.Tilberedning

Sås:

Rensa och skär svamp och tomater. Fräs hackad vitlök i en mycket varm stekpanna med olivolja, svamp, tomater och rosmarin i 3 minuter. Häll över det vita vinet, och låt det avdunsta. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt såsen sjuda.

 

Gnocchi:

Rör runt ricottan i en skål tills den blir krämig. Tillsätt vispat ägg, muskotnöt och salt. Koka potatisen tills de är mjuka och gör ett mos. Hacka därefter persilja. Blanda potatismos, ricotta och persilja väl. Tillsätt vetemjöl (spara lite till när gnocchin ska formas). Riv parmesanen och häll 2/3 av den i skålen med övriga ingredienser.

 

Gör små gnocchikulor, ungefär lika stora som en oliv. Tryck lätt på dem med engaffel. Koka upp vatten i en stor gryta. Koka gnocchin i 2-4 minuter. Ta upp dem ur grytan med en hålsked när de legat på ytan i 1 minut och lägg dem i en skål. Häll över såsen och rör försiktigt. Krydda med nymalen peppar och riv över resten av parmesanen.


© 2017 Galbani - All rights reserved