4 personer
antipasti

Portobellosvamp med ricotta och grönsaker

Funghi Portobello farciti

02.Ingredienser

400-500 g rensad portobellosvamp (8 st)

 

Fyllning:

Stjälken från svampen

2 schalottenlökar eller 1 liten lök

3 vitlöksklyftor

2 vårlökar i små skivor

2 msk olivolja

4 msk stark grönsaksbuljong

1 1/2 msk vit balsamvinäger

1 msk färsk rosmarin + 8 kvistar till garnering

20 g torkad karljohansvamp

4 msk riven Galbani Parmesan

100 g Galbani Ricotta

Salt, peppar och chilipulver

03.Tilberedning

Sätt ugnen på 230 grader.

Blötlägg de torkade karljohanssvamparna enligt anvisning på förpackningen.

Ta bort stjälkarna från portobellosvampen och hacka dem, schalottenlök och vårlök grovt.

Stek allt i olivolja i ca 2 min. tillsammans med de pressade/hackade vitlöksklyftorna. Tillsätt buljong och balsamvinäger. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt finhackad rosmarin, riven parmesan och ricotta. Krydda med salt, peppar och chilipulver.

 

Placera bakplåtspapper på en plåt och fyll alla 8 portobello med fyllningen. Placera bakplåten i mitten av ugnen i ca 13-15 minuter.

 

Svamparna serveras varma och med en liten kvist rosmarin på toppen.

 

Tips: Servera svampen med en spröd sallad.


© 2017 Galbani - All rights reserved