4 personer
antipasti

Polentaskivor med purjolök

Fette di polenta con porri

02.Ingredienser

1 l vatten
3/4 msk salt till vattnet
250 g majsmjöl till polentan
1 purjolök
Olivolja till stekning
½ tsk salt och lite svartpeppar
20 g smör
100 g Galbani Gorgonzola
Färsk oregano till garnering

03.Tilberedning

Koka upp vattnet och tillsätt majsmjölet under kraftig omrörning tills konsistensen blir lite tjockare, men inte för fast (följ anvisningarna på förpackningen). Häll polentan i en bröad form, och låt den svalna. Den ska vara helt kall innan den kan skäras ordentligt. Du kan även göra polentan dagen innan.

Skölj purjolöken och skär den i skivor. Stek den i en stekpanna med olivolja, och strö över salt och peppar. Var försiktig, så att purjolöken behåller sin runda form. Skär polentan i skivor (1- 1,5 cm tjocka), och lägg dem i en smord ugnsform. Skär gorgonzolan i tärningar och lägg lite purjolök och gorgonzola på varje skiva. Grädda rätten i ugnen i 10 minuter i 180 grader. Garnera rätten med färsk oregano innan servering.

Tips: Tillsätt gärna krispig italiensk pancetta i tärningar. Det blir verkligen gott.


© 2017 Galbani - All rights reserved