4 personer
antipasti

Polentapanerade kalvschnitzlar

Cotolette al forno

02.Ingredienser

4 kalvschnitzlar
150-200 g majsgryn (polenta)
1 ägg
125 g Galbani Mozzarella
250 gram skalade hackade tomater
Basilikablad
12-16 gröna oliver
Olivolja till stekning
1 tsk smör
Oregano
1 vitlöksklyfta
1 tsk socker
Salt och peppar

03.Tilberedning

Värm olivolja, vitlök och smör i en tjockbottnad gryta på medelvärme. Häll i de skalade tomaterna och låt dem puttra tillsammans med basilika, socker, salt och peppar i cirka 20 minuter. När såsen nästan är färdig kan du förbereda köttet. Vispa ägget i en skål, tillsätt en
knivsudd salt och vänd köttet i äggsmeten och därefter i polentagrynen. Se till att samtliga sidor är täckta i gryn. Stek köttet i olivolja i en stekpanna på medelvärme tills det har fått en gyllene färg. Lägg det färdigstekta köttet på lite
kökspapper så att fettet kan rinna av. Sätt ugnen på 200° och lägg köttet i en ugnsfast form. Lägg en skiva mozzarella på varje köttbit och fördela tomatsåsen jämnt, oliverna som skurits i bitar samt lite oregano. Låt det hela stå i ugnen i 10 minuter tills mozzarellan har smält.
Servera med en grönsallad.

Tips: Du kan utelämna paneringen om du vill ha en lite lättare variant av rätten.


© 2017 Galbani - All rights reserved