4 personer
secondi

Polenta med svampsås och mozzarella

Polenta concia

02.Ingredienser

Svampsås:

3 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 ask färska champinjoner

1 burk tomatsås av god kvalitet

1½-2 tsk salt

 

Polentakakor:

250 g polentagryn (ev. polenta instant)

Vatten att koka polenta i

½ tsk salt

100 g färskriven parmesan Galbani

150 g Galbani Mozzarella

 

Nymalen peppar

Färsk basilika till garnering

03.Tilberedning

Värm olivolja i en stekpanna tillsammans med 1 krossad vitlöksklyfta. Lägg i svamp som du har tvättat av och skurit i tunna skivor. Rör om ordentligt och låt det hela steka tills vattnet från svampen har avdunstat. Lägg i tomatsås och salt, och låt sjuda i ca 30 minuter medan du förbereder polenta. Koka polenta (följ instruktionerna på förpackningen) och kom ihåg att salta vattnet. Tillsätt färsk riven parmesan. Skär mozzarellan i små tärningar eller tunna skivor. Ta 4 tallrikar när polentan och såsen är klar. Ta en rund form och skölj i vatten. Häll lite polenta i formen, strö över mozzarella och ett nytt lager polenta. Det översta lagret och botten ska vara polenta och mozzarellan i mitten. Gör samma sak med de andra tallrikarna och se till att formen är alltid våt så att polenta inte fastnar. Avsluta med att hälla svampsås över de 4 polentakakorna. Garnera med basilika och servera genast.

 

Tips:

Du kan ev. använda 4 skålar om du inte har en rund form. Du kan också använda en stor kakform och servera den på ett serveringsfat och skära upp i portioner.


© 2017 Galbani - All rights reserved