2 personer
antipasti

Pizza med parmaskinka, spenat och mozzarella

Pizza con prosciutto di parma, spinaci e mozzarella

02.Ingredienser

Deg: (eller 1 färdig pizzadeg)
3 dl vetemjöl
3 dl fullkornsmjöl
2 tsk bakpulver
1 dl majsmjöl
3 dl vatten
1 tsk salt

Fyllning:
125 g Galbani Mozzarella
75 g babyspenat
4-5 skivor lufttorkad parmaskinka
¼ dl pinjenötter
8 körsbärstomater

03.Tilberedning

Deg:
Värm ugnen till 200°.
Blanda alla torra ingredienser till degen
i en mellanstor skål. Tillsätt vatten och
knåda ihop degen till en blank, fin boll.
Kavla ut degen till en tunn pizzabotten.

Om du använder färdig deg rullar du ut
den på en plåt med bakplåtspapper.

Skär mozzarellan i tunna skivor och
fördela dem över pizzabottnen. Halvera
tomaterna och fördela dem över pizzan
tillsammans med spenat, pinjenötter
och skinka. Grädda pizzan i ugnen i ca
15-20 minuter tills bottnen är gyllenbrun
och spröd.

Tips: Du kan också göra pizzan i en
fräsch variant om du bara gräddar bottnen
och sedan lägger på ingredienserna
utan att sätta in den i ugnen igen. Men
kom ihåg att rosta pinjenötterna först.


© 2017 Galbani - All rights reserved