4 personer
primi

Pizza med gorgonzola, radicchio och parmaskinka

Pizza con gorgonzola, radicchio e prosciutto crudo

02.Ingredienser

1 stor radicchiosallad

Salt och peppar

Olivolja till stekning

4 st färdig pizzadeg (eller gör egen deg)

250 g Galbani Mozzarella

150 g Galbani Gorgonzola Intenso

En nypa chilipulver

150-200 g parmaskinka eller pancetta

1 pkt ruccola

03.Tilberedning

Värm ugnen på 200 grader.

Halvera radicchiohuvudet på längden, ta bort det vita hjärtat och skär den i skivor. Lägg salladen i vatten i ca 30 minuter, det tar bort den bittra smaken. Torka salladen med en kökshandduk och spara lite till dekoration.

Fräs radicchiosalladen i en kastrull i lite olivolja och krydda med salt och peppar. Fördela på fyra pizzabottnar tillsammans med mozzarella torrt och gorgonzolan i mindre bitar. Krydda med nymalen peppar och lite chilipulver. Sätt pizzorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Flytta sedan längt ner i ugnen och ge dem ytterligare 2 min. Så blir botten spröd. Ta ut dem när de är gyllenbruna och botten är spröd. Häll lite olivolja över pizzorna, fördela parmaskinkan eller pancettan och garnera ev. med lite färsk ruccola.


© 2017 Galbani - All rights reserved