4 personer
antipasti

Piroger med rosésallad och ricotta

Torta con radicchio e ricotta

02.Ingredienser

1 rulle smördeg
1 rött endiv- eller rosésalladshuvud
250 g Galbani Ricotta
30 g pinjenötter
50 g färskriven parmesan
1 ägg
Salt och peppar
Olivolja till stekning

03.Tilberedning

Kavla ut smördegen på bakplåtspapper. Pricka degen med en gaffel så att en del av luften försvinner. Dela degen i 6 bitar.

Skär rosésalladen i tunna strimlor och stek den i lite olivolja i stekpanna tills den mjuknat något men fortfarande är fast och spröd. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna vid sidan om.

Blanda ricottan med salt och peppar och fördela den på de 6 smördegsbitarna. Fördela därefter sallad, pinjenötter och parmesan över ricottan. Slut degen till en trekant och pressa fast sidorna med en gaffel. Pensla med ägg och baka pirogerna i förvärmd ugn på 200° i cirka 15-20 minuter.


© 2017 Galbani - All rights reserved