4 personer
antipasti

Pilgrimsmusslor med apelsinskum

Cappesante alla schiuma di arancia e mascarpone

02.Ingredienser

12 stora pilgrimsmusslor (dubbelt så många till en huvudrätt)

30 g smör till stekning

2 fänkål

1 apelsin

2-3 msk Galbani Mascarpone

Salt och peppar

Körvel till garnering

03.Tilberedning

Stek pilgrimsmusslorna i smör på en het panna tills de är gyllenbruna. De måste ha ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Tvätta fänkålen i kallt vatten och skär av den gröna toppen. Skär bägge fänkålen i tunna skivor (om du har ett mandolinjärn går det supersnabbt). Ta pilgrimsmusslor från pannan och fräs nu ½ del av fänkål med saften från ½ apelsin (spara resten till garnering). Låt det sjuda, täckt, tills fänkålen fortfarande ha lite bett. Vänd sedan rå fänkål kort på pannan, så det tar bara färg, men behåller sin skärpa. Avlägsna fänkålen från pannan och blanda med den kokta fänkålen. Häll mascarponen pannan och vispa ihop med saften från den stekta fänkålen med en visp tills det blir en slät sås. Krydda med salt och peppar.

Servera på 4 tallrikar: Första 3 pilgrimsmusslor, fänkål sallad på toppen, häll mascarponeskummet över och garnera slutligen med en apelsinskiva och lite körvel.

 

Tips: Du kan använda den gröna topp från fänkålen istället för körvel.


© 2017 Galbani - All rights reserved