4 personer
primi

Pennette med radicchiosallad och gorgonzola

Pennette con radicchio e gorgonzola

02.Ingredienser

1 lök

30 g smör till stekning

1 radicchiosallad

1 tsk salt till vattnet

300 g pasta pennette

100 g Galbani Gorgonzola

Salt och peppar

03.Tilberedning

Fräs löken i smör i en stor stekpanna i några minuter. Skär radicchiosalladen i fina strimlor och låt den fräsa på låg värme i cirka 10 minuter. Radicchiosalladen bör mjukna under stekning, men det ska ändå finns ett visst tuggmotstånd.

Koka vatten och tillsätt pastan och saltet. Följ instruktionerna på förpackningen, men kom ihåg att pastan ska vara “al dente”. Skär gorgonzolan i tärningar. Vänd försiktigt ner i pannan med radicchiosalladen och låt gorgonzolan smälta. Blanda pastan i salladen i pannan och låt allt steka ytterligare ca 2 minuter. Krydda med salt och peppar och servera genast.

 

Strö ev. över rostade pinjenötter.


© 2017 Galbani - All rights reserved