4 personer
antipasti

Pastasnäckor med pancetta och körsbärstomater

Conchiglie con pancetta e pomodorini

02.Ingredienser

300 g pastasnäckor
200 g körsbärstomater
150 g pancetta (eller tärnat bacon)
1 stor lök
30 g Galbani Parmesan
10 stora basilikablad
Salt och nymald peppar
Olja att steka i

03.Tilberedning

Skär löken i tunna strimlor och bryn
dem gyllenbruna i olja i 2 minuter i en
panna. Tillsätt tärnad pancetta och låt
det steka ytterligare i 2 minuter. Tillsätt
körsbärstomaterna och låt sjuda under
lock i 5 minuter på svag värme.
Koka pastan i lättsaltat vatten och häll
av vattnet. Häll pastan i pannan med
såsen och blanda väl. Låt det hela sjuda
i 1-2 minuter så att pastan drar åt sig
smaken från såsen och krydda med salt
och nymald peppar. Strö över hackad
basilika och riven parmesan före
servering.
Tips: Rätten kan också göras med andra
”korta” pastasorter.


© 2017 Galbani - All rights reserved