4 personer
antipasti

Pastasnäckor med medelhavssmak

Conchiglie al sapore mediterraneo

02.Ingredienser

300 g pastasnäckor (eller annan kort pasta)
4 sardeller
8 små plommontomater eller körsbärstomater
4 msk olivolja
200 g Galbani Mozzarella 1⁄2 knippe färsk basilika
1 vitlöksklyfta
40 g små kapris
50 g svarta oliver
Salt (lite) och peppar

03.Tilberedning

Halvera tomaterna och stek dem med skalet uppåt tillsammans med olivolja och vitlök i en stekpanna. Stek dem på medelvärme i ca 10 minuter. Tillsätt grovhackade sardeller och låt alltihop sjuda i 5 minuter. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning, häll av vattnet och låt pastan rinna av ordentligt.
Häll pastan i stekpannan och tillsätt hälften av oliverna och kaprisen. Blanda och ta av pannan från plattan. Hacka mozzarellan och fördela den över den varma pastan så att den börjar smälta. Strö resten av kaprisen och oliverna över pastan och dekorera med basilika innan serveringen.
Tips: Variera smaken med en gnutta olivolja smaksatt med chili.


© 2017 Galbani - All rights reserved