4 personer
primi

Pastarullar med köttsås

Cannelloni ripieni

02.Ingredienser

1 liten lök
1 morot
2 stjälkar selleri
Olivolja
500 g nötkött
1 burk skalade tomater
Salt och peppar
1 paket färska lasagneplattor
1 msk smör till formen
2 dl béchamelsås
250 g Galbani Mozzarella
100g riven Galbani Parmesan
Basilika till garnering
Valfri grönsallad som tillbehör

03.Tilberedning

Hacka lök, morot och selleri fint, och fräs dem i olivolja i en kastrull tills de blir gyllenbruna och mjuka. Tillsätt oxköttet, och mixa de skalade tomaterna medan köttet steks.
Häll i tomaterna i kastrullen, tillsätt salt och peppar, och låt koka under lock. Lägg inte locket helt på, då vätskan ska kunna förångas så att såsen blir tjock. Smöra en ugnsform med smör och 2 msk béchamelsås. Skär de färska lasagneplattorna i fyrkanter (ca 10 x10 cm) och fyll dem med 2 msk köttsås. Strö över hackad mozzarella och vira plattorna runt köttet. Lägg rullarna med skarven nedåt i formen.
Häll resten av den hackade mozzarellan och béchamelsåsen över rullarna. Strö sedan riven parmesan över. Grädda rätten i ca 30 minuter i 180 grader. Garnera med basilika, och servera med en färsk grönsallad.


© 2017 Galbani - All rights reserved