4 personer
antipasti

Pasta med tonfisk och oliver

Penne tonno e olive

02.Ingredienser

300 g pasta (penne eller någon annan kort pasta)
200 g tonfisk i olja på burk
125 g Galbani Mozzarella
1 vitlöksklyfta
50 g svarta oliver utan kärnor 2 msk olivolja
1⁄2 knippe färsk basilika
Ev. lite chili efter smak

03.Tilberedning

Koka upp vatten i en gryta och koka pastan al dente enligt förpackningens anvisningar. Skär mozzarellan i tärningar och låt den rinna av. Hacka oliverna grovt (spara några till dekoration) och stek vitlöken snabbt i olja innan du tillsätter tonfisk och oliver. Sautera i 2-3 minuter och tillsätt den kokta pastan. Blanda alltihop ordentligt, tillsätt mozzarellatärningarna och servera med färsk basilika.
Tips: Byt ut tonfisken mot 4-5 sardeller. Kombinationen av mozzarella och sar- deller är en klassiker i det italienska köket. Sardeller har dock en kraftigare smak.


© 2017 Galbani - All rights reserved