4 personer
antipasti

Pasta med svamp och mozzarella

Fusili ai funghi e mozzarella

02.Ingredienser

300 g pastaskruvar
250 g Galbani Mozzarella
350 g blandad svamp t.ex.
kastanjechampinjon och ostronskivling
1 lök
50 g smör
50 g Galbani Parmesan
Salt och peppar

03.Tilberedning

Rensa svampen och skär den i skivor.
Skär löken i tunna skivor och stek den
gyllenbrun i smör, tillsätt svampen och
salta och peppra väl. Under tiden har du
lagt pastan i kokande, lättsaltat vatten.
Strö parmesan över svampen och tillsätt
ev. lite av pastavattnet. Häll av vattnet
från pastan, blanda pastan med svampen
och tillsätt finhackad mozzarella.
Blanda ordentligt och servera med lite
extra nymald peppar och toppa med
riven parmesan.

Tips: Rätten kan varieras med långa
pastasorter som t.ex. papardelle.


© 2017 Galbani - All rights reserved