4 personer
primi

Pasta med ricotta och körsbärstomater

Pasta con ricotta e pomodorini

02.Ingredienser

450 g pasta penne
300-350 g körsbärstomater
250 g Galbani Ricotta
250 g rucolasallad
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
4 msk färskriven parmesan
Färsk basilika
Salt och peppar

03.Tilberedning

Skölj tomater och rucolasallad och dela tomaterna i två halvor.

Finhacka vitlök och sautera den i lite olivolja i en stekpanna utan att den får färg. Tillsätt tomaterna och sautera dem i 5-8 minuter så att de behåller sin fasthet. Blanda därefter i ricottan – eventuellt med ett par matskedar av pastavattnet. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Vänd ned den varma pastan i såsen i grytan och tillsätt rucolasalladen strax innan servering. Salladen ska bara vändas ned lätt, annars blir den mjuk och tråkig.

Servera med färskriven parmesan, färsk basilika och lite rucola på toppen.


© 2017 Galbani - All rights reserved