4 personer
primi

Pasta med pumpa

Pasta con zucca e ricotta

02.Ingredienser

250 g pumpakött (Hokkaido)
1 vitlöksklyfta
1 lök
Olivolja till stekning
1 dl vitt vin
125 g bacon
Salt till kokvattnet
350 g kort pasta
150 g Galbani Ricotta
25 g Galbani Parmesan
Bladpersilja till garnering

03.Tilberedning

Skala pumpan och skär den i små bitar. Hacka vitlök och lök fint och fräs dem med olivolja i en stekpanna. Tillsätt vinet och låt den koka bort lite i pannan. Tillsätt därefter pumpan och låt den sjuda i 15 minuter på svag värme. Om det skulle bli för torrt i pannan, tillsätt lite vatten. Skär baconet i mindre bitar och stek den på en annan stekpanna. När det är knaprigt häller du över det i stekpannan med grönsakerna. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna. Tillsätt strax därefter ricottan i pannan med pumpa och bacon, och rör om.
Häll över pastan i en stor skål, och häll över såsen. Rör försiktigt om. Strö riven parmesan och bladpersilja över rätten och servera den varm.
Tips:
Stek eventuellt lite extra bacon och pumpa i smör och strö över rätten precis innan servering.


© 2017 Galbani - All rights reserved