4 personer
antipasti

Pasta med paprika och mozzarella

Pasta con peperoni e mozzarella

02.Ingredienser

450 g penne eller annan pastatyp
1 påse Galbani mini mozzarella
2 paprikor
2 burkar skalade hackade tomater
1 lök
1 kruka färsk basilika
Olivolja till stekning
1 finhackad vitlöksklyfta
Salt och peppar
1 knivsudd torkad chili

03.Tilberedning

Värm olivoljan i en tjockbottnad gryta. Hacka löken och stek den gyllenbrun. Lägg hackade tomater, basilika och salt i grytan. Låt det hela puttra i cirka 20 minuter under omrörning. Skär paprikorna i tunna strimlor och bryn dem i stekpannan med en finhackad vitlöksklyfta och lite olivolja. Krydda dem med salt och peppar.
Medan tomatsåsen kokar sätter du en gryta med vatten och salt till kokning. Koka pastan. När den är al dente tar du av den och låter den rinna av ordentligt. Häll den färdigkokta tomatsåsen över pastan tillsammans med paprikan och mozzarellabollarna.
Lägg eventuellt lite basilikablad på rätten innan servering och krydda rikligt med salt, peppar och lite torkad chili.


© 2017 Galbani - All rights reserved