4 personer
antipasti

Pasta med paprika och gorgonzola

Farfalle ai peperoni e gorgonzola

02.Ingredienser

2 röda paprikor
120 g Galbani Gorgonzola cremoso
1 rödlök
2 msk olivolja
1⁄2 knippe bladpersilja
300 g pastafjärilar eller annan kort pasta 50 g Galbani Parmesan
Salt

03.Tilberedning

Koka upp lättsaltat vatten i en gryta
och koka pastan al dente. Hacka paprika och lök och bryn i olja på svag värme i en stekpanna. Tillsätt eventuellt lite av pastavattnet om det börjar bli bränt. Tillsätt persilja och mixa blandningen till en kräm med en stavmixer. Smält gorgonzolan i små tärningar i en panna på svag värme, tillsätt paprikablandnin- gen och till sist den kokta pastan. Blanda ordentligt och servera med nyriven parmesan och lite hackad bladpersilja.
Tips: Strö ev. över lite mer hackad persilja innan serveringen.
Det ser snyggt ut och är en äkta ’trico- lore’ precis som den italienska flaggan.


© 2017 Galbani - All rights reserved