4 personer
antipasti

Pasta med mascarpone och gorgonzola

Rigatoni mascarpone e gorgonzola

02.Ingredienser

350 g pasta rigatoni (farfalle fjärilspasta eller penne)
100 g Galbani Gorgonzola Cremoso
100 g Galbani Mascarpone
70 g färskriven parmesan
50 g hackade valnötter
1 dl mjölk
Salt
Muskotnöt
Färskhackad persilja eller basilika

03.Tilberedning

Koka pastan. Skär gorgonzolan i små tärningar och smält dem tillsammans med mascarponen och 1 dl mjölk på låg värme i en gryta. Rör om i grytan med en träsked tills osten har smält och
alla ingredienser har blandats väl till en jämn sås. Rosta valnötterna i en torr stekpanna.

Häll av vattnet från pastan och blanda den med ostsås, hackade valnötter, dra 3-5 gånger på rivjärn med muskotnöt samt smör.

Strö över färskriven parmesan och färskhackad persilja eller basilika.


© 2017 Galbani - All rights reserved