4 personer
antipasti

Pasta med mascarpone och ärtor

Penne al mascarpone e piselli

02.Ingredienser

400 g pastaskruvar eller penne
100 g Galbani Mascarpone
250 g ärtor
Salt och nymald peppar
Färskriven parmesan
Skalet från en ekologisk citron
Smör till stekning
Färsk basilika eller rosmarin

03.Tilberedning

Rensa ärtorna och bryn dem i smör med lite salt i en stekpanna. Blanda mascarpone, salt och rikligt med nymald peppar i en skål. Koka pastan al dente och vänd den i mascarponen tillsammans med hälften av de smörbrynta ärtorna. Häll på resten av ärtorna. Garnera med
färska basilikablad eller rosmarin, rivet citronskal och färskriven parmesan. (Rätten kan självklart göras hela året med frusna ärtor.)

Tips: Ärtorna kan brynas med till exempel färsk rosmarin eller salvia om du vill variera smaken.


© 2017 Galbani - All rights reserved