4 personer
primi

Pasta med gorgonzola

Pasta e gorgonzola

02.Ingredienser

350 g pasta penne
150 g Galbani Gorgonzola Intenso
1 lök
100 g italiensk kokt strimlad skinka
200-300 g frysta ärtor
Riven muskotnöt
1,5 dl vispgrädde
Salt och peppar
50 g färskriven parmesan
En liten knippa kruspersilja
Smör till stekning

03.Tilberedning

Finhacka löken och bryn den i smör tills den blir mjuk. Häll kokande vatten över ärtorna och
låt dem stå så ett par minuter tills de har tinat. Häll av vattnet och bryn dem tillsammans med löken. Därefter tillsätter du små gorgonzolatärningar, vispgrädde, skinka, lite salt och lite riven muskotnöt. Låt allt koka
på mycket låg värme i cirka 15 minuter tills osten har smält helt och grädden har fått en lite fastare konsistens. Den får inte vara för rinnig.
Koka pastan i saltat vatten, häll av vattnet och häll sedan upp pastan i en skål. Vänd ner gorgonzolasåsen i pastan och blanda väl. Servera med färskriven parmesan, nymald peppar och kruspersilja.


© 2017 Galbani - All rights reserved