4 personer
primi

Pasta med färska grönsaker och ricotta

Pasta con verdure fresche e ricotta

02.Ingredienser

300 g pasta (t.ex. pennette, pastaskruvar eller farfalle)

2 lökar

2 paprikor (röd och gul)

1 stor aubergine

1 stor zucchini

4 stora tomater eller 10-15 körsbärstomater

½ -4/3 tsk salt

Lite peppar

4 msk extra jungfruolivolja

Salt till kokande vattnet

150 g Galbani Ricotta

Färsk basilika till garnering

03.Tilberedning

Sätt ugnen på 190 grader. Skär alla grönsaker i tärningar på ca 1,5-2 cm och lägg dem i en smord ugnsform. Krydda med salt, peppar och olivolja och grädda i ca 20 minuter. Kom ihåg att vända grönsakerna med en sked då och då. Koka vatten med salt. Lägg i pastan när vattnet kokar och låt det koka tills den är “al dente” (följ instruktionerna på förpackningen). Blanda lite ricotta i taget med grönsakerna. Häll pastan i formen med grönsakerna och blanda väl. Låt det hela få några minuter i ugnen, ta ut formen, garnera med hela blad av färsk basilika och servera genast.


© 2017 Galbani - All rights reserved