02.Ingredienser
300 g pasta (t.ex. pennette, pastaskruvar eller farfalle)
2 lökar
2 paprikor (röd och gul)
1 stor aubergine
1 stor zucchini
4 stora tomater eller 10-15 körsbärstomater
½ -4/3 tsk salt
Lite peppar
4 msk extra jungfruolivolja
Salt till kokande vattnet
150 g Galbani Ricotta
Färsk basilika till garnering
03.Tilberedning
Sätt ugnen på 190 grader. Skär alla grönsaker i tärningar på ca 1,5-2 cm och lägg dem i en smord ugnsform. Krydda med salt, peppar och olivolja och grädda i ca 20 minuter. Kom ihåg att vända grönsakerna med en sked då och då. Koka vatten med salt. Lägg i pastan när vattnet kokar och låt det koka tills den är “al dente” (följ instruktionerna på förpackningen). Blanda lite ricotta i taget med grönsakerna. Häll pastan i formen med grönsakerna och blanda väl. Låt det hela få några minuter i ugnen, ta ut formen, garnera med hela blad av färsk basilika och servera genast.