4 personer
antipasti

Pasta med broccolipuré

Pasta alla crema di broccoli

02.Ingredienser

1 kg broccoli
Salt till vattnet
1 vitlöksklyfta
1 färsk röd chili
5 msk olivolja
300 g pasta ”tortiglioni” eller ”conchiglie”
100 g Galbani Parmesan
Salt och peppar

03.Tilberedning

Skölj broccolin och dela den i mindre buketter. Koka upp vattnet i en stor kastrull och tillsätt salt och broccoli. När broccolin är genomkokt, ta upp den ur vattnet och lägg den i en skål med lite av vattnet. Ställ undan resten av vattnet.
Skär vitlöken i skivor, och fräs den tillsammans med en kvarts hackad chili och olivolja. Tillsätt den kokta broccolin. Rör runt så att broccolin mosas tillsammans med vitlök och chili, tills de bildar en grov puré.
Koka pastan “al dente” i resten av broccolivattnet. Häll ut vattnet och blanda pastan med broccolipuré och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar och strö över lite extra parmesan och resten av den hackade chilin. Servera genast.


© 2017 Galbani - All rights reserved