4 personer
antipasti

Pasta med aubergine och ricotta

Pasta Melanzane e ricotta

02.Ingredienser

300-350 g pasta
400 g auberginer
150 g Galbani Ricotta
1 vitlöksklyfta
1 burk hackade tomater (eller 1 flaska di pomodoro pastasås)
1 kruka färsk basilika
2 msk olivolja
Färskriven Galbani Parmesan
Neutral olja till stekning (solros eller vindruvsolja)
Salt och peppar
Torkad chili

03.Tilberedning

Skölj auberginerna och skär dem i cirka en halv cm tjocka skivor och därefter i tärningar. Häll oljan i en stekpanna och stek vitlöken tills den är gyllenbrun. Lägg i auberginerna i den varma oljan och stek dem tills de är mjuka. Smaka
av med lite salt. Ta upp dem och låt dem
rinna av på en bit hushållspapper.

Värm olivoljan i en gryta, lägg i tomaterna eller pastasåsen och koka på svag värme i cirka 5- 10 minuter tillsammans med en knivsudd torkad chili, salt och peppar.

Koka pastan med 1 tsk salt och häll av vattnet. Blanda ned de stekta auberginerna i tomatsåsen, mosa ricottan med en gaffel (tillsätt eventuellt lite av det salta kokvattnet från pastan) och blanda alla ingredienser med den kokta pastan.

Garnera med strimlade eller hela basilikablad samt färskriven parmesan.


© 2017 Galbani - All rights reserved