4 personer
secondi

Paj med squash

Torta di zucchine

02.Ingredienser

2 squash
Olivolja till stekning
Salt
125 g rökt bacon, tärnad
250 gram Galbani Ricotta
5 stjälkar färsk persilja
1 ägg
2 msk riven Galbani Parmesan
Peppar
1 msk smör till formen
En rulle smördeg/pajdeg
Sallad som tillbehör

03.Tilberedning

Skölj squashen och skär av ändarna. Dela dem sedan i mycket tunna strimlor på längden. Häll lite olivolja i stekpannan och stek squashstrimlorna lätt. Strö över salt, och lägg strimlorna på en kall tallrik för att kyla ner dem. Fräs bacontärningarna i samma olivolja tills de blir knapriga.
Pressa ricottan genom en sil och vänd ner det svalnade baconet. Hacka persiljan fint och rör ihop den med ägg, riven parmesan och peppar. Vänd ner blandningen i ricottan tills den får en jämn konsistens. Smöra en pajform och klä den med smördegen. Skär bort överflödig deg på kanten eller vik ner den om du vill ha en tjock, knaprig skorpa.
Häll ner ricottablandningen i formen och grädda pajen i 30 minuter i 180 grader. Servera pajen med en färsk sallad till.

Tips:
Pajen är godast ljummen, men resterna kan med fördel sparas och ätas kall till lunch dagen efter.


© 2017 Galbani - All rights reserved