4 personer
secondi

Paj med körsbärstomater, ricotta och mozzarella

Torta salata ai pomodorini

02.Ingredienser

1 pajskal

2 ägg

150 g Galbani Ricotta

1 dl mjölk

Salt och peppar

200 g körsbärstomater halvor eller kvart, beroende på storlek, avrunna (spara 6 halvor till garnering)

75 g soltorkade tomater skurna i strimlor

125 g Galbani Mozzarella skuren i små bitar

150 g svarta oliver utan sten

1 knippe basilika

50 g Galbani Parmesan

30 g smör

03.Tilberedning

Värm ugnen enligt anvisningar på pajpaketet. Lägg ditt pajskal i en smord pajform och pricka små hål i den med en gaffel. Förbaka ca 8 min. Blanda samtidigt ägg, ricotta och mjölk till en jämn konsistens och smaka av med salt och peppar. Häll hälften av blandningen över pajdegen, fördela körsbärstomater, soltorkade tomater i strimlor, mozzarella, oliver och ½ basilikan i strimlor (spara lite till garnering). Sprid resten av äggsmeten över pajen och avsluta med riven parmesan. Strö över de 6 halva körsbärstomaterna och smör i små bitar. Sätt pajen i ugnen enligt anvisningar på pajpaketet.

 

När pajen har svalnat kan du garnera med färsk basilika och servera genast.


© 2017 Galbani - All rights reserved