4 personer
antipasti

Oxrullader med gorgonzola och skinka

Involtini gorgonzola e prosciutto cotto

02.Ingredienser

400 g ox- eller kalvkött i 4 tunna skivor (be ev. din slaktare att skära dem åt dig)
100 g Galbani Gorgonzola
100 g tunt skuren italienskt kokt skinka (”prosciutto cotto”)
1 liten lök (salladslök eller schalottenlök passar bäst)
Olja att steka i
Salt och peppar
Tandpetare

Tillbehör:
God sallad, stekt potatis eller färska tomater

03.Tilberedning

Köttet ska helst bankas med en köttklubba
eller liknande. Lägg en skiva italiensk
”prosciutto”, 25 g gorgonzola och lite
finhackad lök på varje köttskiva.
Rulla ihop köttet och fäst med tandpetare.
Stek rulladerna i varm olja 5-6 minuter
så att de blir gyllenbruna runt om. Nu är
egentligen salt, peppar och en god sallad
det enda som behövs. Dekorera ev. med
lite hackad salladslök.
Tips: Man kan servera stekt potatis med
flingsalt och rosmarin som garnityr eller
bara stora, färska, skurna tomater med
lite olja, salt och oregano på.


© 2017 Galbani - All rights reserved