4 personer
antipasti

Oxköttsrullar med mozzarella

Involtini di carne con mozzarella

02.Ingredienser

8 tunna skivor oxinnanlår (totalt 650 g)
4 skivor prosciutto crudo (parmaskinka)
125 g Galbani Mozzarella
1 liten kruka basilika
Salt och nymald svartpeppar

Sås:
3 msk olivolja
1 liten finstrimlad lök
2 hackade stjälkar bladselleri
1 hackad morot
1 dl vitt vin
1½ dl oxbuljong

03.Tilberedning

Lägg köttskivorna mellan två plastfoliedelar och banka ut dem så tunt som möjligt med en köttklubba utan att de går sönder. Lägg ut köttskivorna på en arbetsyta, krydda dem med salt och peppar och lägg en halv skiva
prosciutto ovanpå. Skär mozzarellan i 8 skivor och lägg en skiva på prosciutton tillsammans med basilikablad. Rulla ihop köttet till rullader och fäst ihop det med två tandpetare. Värm olivoljan i en tjockbottnad gryta och bryn rulladerna väl på alla sidor. Ta upp dem och låt
dem stå lite. Bryn den strimlade löken ett par minuter i samma olja, tillsätt hackad selleri och morot och bryn alltihop i cirka 10 minuter under jämn omrörning. Häll i vinet och låt det koka
in. Lägg tillbaka rulladerna i grytan. Tillsätt buljong och lite salt och peppar. Täck över med lock och låt rätten koka sakta i cirka 25-30 minuter, eller tills köttet är mört. Garnera eventuellt med de sista basilikabladen.

Lägg upp köttet ovanpå såsen med grönsakerna.


© 2017 Galbani - All rights reserved