4 personer
antipasti

Oxköttsfrikadeller

Le mie polpette

02.Ingredienser

500 g malet oxkött
3 skivor dagsgammalt vitt bröd utan kant
En liten knippa finhackad persilja
2 finhackade vitlöksklyftor
1 ägg
100 g färskriven parmesan
1 tsk salt
Nymald peppar (alternativt lite färskhackad röd chili)
Olivolja till stekning

03.Tilberedning

Mjuka upp brödet i lite vatten, ta upp det och pressa ur vattnet. Lägg köttet i en skål tillsammans med det mjuka brödet, ägg, finhackad persilja, finhackad vitlök, parmesan, salt och nymald peppar. Blanda allt med händerna tills smeten har fått en fast konsistens. Häll olivolja i en stekpanna och forma smeten med händerna till köttbullar. Stek köttbullarna gyllenbruna på varje sida och lägg dem på ett underlag som suger upp fettet. Servera med en färsk grönsallad och eventuellt potatis. Köttbullarna är lika goda kalla i picknickkorgen eller i matlådan.


© 2017 Galbani - All rights reserved