4 personer
secondi

Oxkött med tomat och mozzarella

Carne alla pizzaiola

02.Ingredienser

500 g oxkött i tunna skivor, be ev. din slaktare att skära dem åt dig 500 g körsbärstomater
125 g Galbani Mozzarella
3-4 basilikablad
1 vitlöksklyfta
1⁄2 knippe färsk oregano eller 1 msk torkad oregano 6 msk olivolja
Salt

03.Tilberedning

Skölj tomaterna och skär dem i kvartar. Sautera dem i varm olja i en panna på låg värme tillsammans med den hela vitlöksklyftan. Tillsätt oregano och salt efter ett par minuter.
Stek köttskivorna på hög värme i en annan panna i ca 1-2 minuter på varje sida så att de får en fin stekyta och samtidigt är saftiga i mitten. Var upp- märksam på att köttet inte ska steka för länge för då blir det segt.
Lägg upp köttet på tallrikar. Skär mozza- rellan i skivor och lägg en skiva på varje köttbit så att de blir mjuka (dock utan att smälta).
Toppa slutligen med tomaterna till- sammans med hackad, färsk basilika. (Dekorera ev. också med ett par hela blad). Servera med en god sallad eller stekt potatis.
Tips: Man kan ev. hälla av vattnet från mozzarellan kvällen innan och låta den stå i kylskåpet. Då är mozzarellan inte för ”våt” när du ska använda den.


© 2017 Galbani - All rights reserved