4 personer
antipasti

Oxcarpaccio med parmesan och dragondressing

Carpaccio di manzo con parmigiano e salsa all’estragone

02.Ingredienser

400 g tunt skurna (papperstunna)
skivor oxfilé (be ev. slaktaren att göra
det åt dig)
1 äggula
2 tsk dijonsenap
3 tsk limesaft
3-4 msk olivolja
1 schalottenlök
1 knippe färsk dragon
1 knippe rucolasallad
100 g Galbani Parmesan
Salt och nymald peppar

Tillbehör:
Gott italienskt bröd

03.Tilberedning

Lägg upp oxfiléskivorna snyggt på fyra
tallrikar och salta och peppra lite. Rör
ihop äggula och dijonsenap, vispa i
limesaft och tillsätt slutligen olivolja lite
i taget. Finhacka schalottenlök och
dragon, vänd ner det i dressingen och
smaka av med salt och peppar.
Skeda dressingen över köttet och
dekorera med rucolasallad och tunna
flagor färsk parmesan och servera med
ett gott italienskt bröd.


© 2017 Galbani - All rights reserved