4 personer
antipasti

Ostpaj

Focaccia alla ricotta

02.Ingredienser

200 g mjöl
1 tsk salt
1 dl olivolja
1-1½ dl vatten
1 msk smör
250 gram Galbani Ricotta
Valfri sallad som tillbehör

03.Tilberedning

Blanda mjöl och salt på bordet och gör en fördjupning i mitten. Häll i olivoljan i hålet och knåda degen. Tillsätt vattnet lite åt gången under knådningen tills den får en slät och smidig konsistens. Forma därefter degen till en boll och lägg den i en fryspåse. Låt den vila på köksbordet i 1 timme. Knåda därefter degen grundligt i några minuter innan du delar den i två lika stora delar och låter dessa vila i ytterligare 5 minuter på bordet. Kavla sedan ut bollarna så tunt som möjligt.
Sätt ugnen på 250 grader. Smöra en stor, rund pajform och klä den med den ena utkavlade degen. Fördela ricottan på degen. Lägg sedan den andra utkavlade degen ovanpå ricottan och tryck ihop kanterna på de två degarna. Gör sedan några fördjupningar i ovansidan av pajen med fingerspetsarna. Strö över salt och ringla över lite olivolja som du sprider ut med handflatan. Grädda pajen i 10 minuter tills den är gyllenbrun, och servera den varm med en god sallad.


© 2017 Galbani - All rights reserved