4 personer
antipasti

Omelett med squash

Omelette di zucchine

02.Ingredienser

125 g Galbani Mozzarella
6 ägg
Salt och peppar
1 msk riven Galbani Parmesan
2 squash
Olivolja
Tomat
Färsk vattenkrasse
Knappt 1 msk riven Galbani Parmesan till garnering

03.Tilberedning

Siva bort vattnet från mozzarellan och skär den i mindre bitar. Vispa äggen tillsammans med mozzarella, salt peppar och parmesan. Skär squashen i skovor och stek dem på hög värme med lite olivolja i 5 minuter. Blanda därefter ner den stekta squashen i äggsmeten. Skär tomaten i skivor och lägg dem till sidan. Häll i lite olivolja till i pannan och häll över äggsmeten. Lägg snabbt på tomaterna medan smeten fortfarande är flytande. När omeletten lossnar från pannan, vänd den med hjälp av locket och stek den i 3-5 minuter på andra sidan. Garnera slutligen med färsk krasse och parmesanflingor.

Tips:
Om du inte har ett lock till din stekpanna kan du sätta omeletten i ugnen i stället för att vända den. Omletten bör gräddas i 8-10 minuter i 180 grader. Kom ihåg att du kan använda andra färska grönsaker, som till exempel lök, morötter och ärter.


© 2017 Galbani - All rights reserved