2 personer
antipasti

Omelett med spenat

Frittata di spinaci

02.Ingredienser

4 ägg
300 g fryst hackad spenat (tinad)
125 g Galbani Mozzarella
50 g Galbani Parmesan
½ dl mjölk
½ knippe gräslök
En knivsudd riven muskotnöt
2 msk olivolja
Salt och nymald peppar

03.Tilberedning

Sätt ugnen på 200°. Krama ur vätskan
ur spenaten. Skär mozzarellan i små
tärningar. Vispa ihop ägg och mjölk,
tillsätt spenat och övriga ingredienser
utom gräslök. Hetta upp lite olja i en
stekpanna, häll i äggsmeten och låt den
steka i ett par minuter. Grädda färdigt
omeletten i ugnen i 10-12 minuter tills
den har en gyllenbrun yta. Servera med
hackad gräslök.

Tips: Omeletten kan också stekas
färdigt i pannan om denna inte tål att
stå i ugnen.


© 2017 Galbani - All rights reserved