12 personer
antipasti

Muffins med hasselnötter

Muffins con nocciole

02.Ingredienser

200 g mjöl (ev. delvis fullkorn) 1 1⁄2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 stora ägg
1 dl socker (knappt)
80 g smält smör
1 tsk vaniljsocker
250 g Galbani Ricotta
1 1⁄2 dl skalade hasselnötter 50 g mörk choklad
1 nypa salt

03.Tilberedning

Värm ugnen till 200°. Hacka hasselnöt- terna grovt i en mixer. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, hackad choklad, nötter och salt i en skål. Vispa äggulorna med socker och vaniljsocker i en annan skål tills det blir vitt och pösigt. Vänd ner ricottan i äggsmeten. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner dem i smeten. Smält smöret. Häll mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt det smälta smö- ret. Fyll muffinsformar till hälften med smet så att den inte flyter ut under gräddningen. Sätt in dem i ugnen och grädda i 15-20 minuter tills de är genomgräddade och gyllenbruna på ytan.
Tips: Kakorna kan ev. toppas med lite mascarpone.
Prova att byta ut hasselnötterna mot valnötter eller mandel.
Man kan också använda hasselnötter med skal om man vill ha en kraftigare nötsmak.


© 2017 Galbani - All rights reserved