4 personer
antipasti

Mozzarellaspett

Spiedini del Golfo

02.Ingredienser

125 g Galbani Mozzarella
8 skivor rostbröd
16 körsbärstomater
2 msk olivolja
30 g smör
4 ansjovisfiléer
Basilika till garnering
Träspett

03.Tilberedning

Sila av mozzarellan noga och skär den i stora tärningar. Dela varje brödskiva i fyra fyrkanter. Sätt sedan varannan skiva och mozzarella på 8 spett. Avsluta båda ändar av spettet med en köksbärstomat. Lägg spetten i en oljad långpanna och grädda dem i ugnen i 3 minuter i 180 grader. När mozzarellan precis börjar smälta är spetten klara.

Smält smör i en liten kastrull på svag värme. Tillsätt ansjovisen och rör runt med en gaffel till de löses upp. Häll dressingen över spetten och garnera med färsk basilika. Servera genast medan spetten fortfarande är varma.

Tips:

Den här rätten kan gärna serveras tillsammans med en färsk grönsallad.


© 2017 Galbani - All rights reserved