4 personer
secondi

Mozzarellafyllda kalvfärsbiffar med eller utan crème fraiche sås

Polpettine imbottite di mozzarella con o senza salsa bianca

02.Ingredienser

1 knippa persilja

½ vitlöksklyfta

125 g Galbani mozzarella

2 skivor vitt bröd

400 g kalvfärs

½ dl pinjenötter rostade

1 ägg

Salt

Nymalen svartpeppar

1 tsk salt

30 g parmesanost

2 msk olivolja

Ingredienser till såsen:

2 msk olivolja
½ kruka färsk basilika
½ vitlöksklyfta
30 g parmesanost

2 dl crème fraiche
Salt
Nymalen svartpeppar

03.Tilberedning

Börja med biffarna. Grovhacka persiljan och vitlöken. Skär mozzarellan i bitar. Blötlägg brödet i ett par minuter och låt sedan vätskan rinna av.

Blanda köttfärsen med den hackade vitlöken och persiljan, hackade pinjenötter, vispat ägg, salt, peppar, riven parmesan och smula ner det blöta brödet. Rulla färsen till bollar och tryck i en bit mozzarella i mitten och täck hålet med färs. Forma färsen till små bollar. Stek i olivolja tills de är brynta på båda sidorna.

Sås:

Mixa samtliga ingredienser till en jämn smet utom crème fraichen som du sedan blandar i med en sked. Smaka av med salt och peppar.

Tips:

Om smeten blir för fuktig kan du rulla biffarna i lite ströbröd.


© 2017 Galbani - All rights reserved