4 personer
antipasti

Mozzarellabullar

Polpettine di mozzarella

02.Ingredienser

3 x 125 g Galbani mozzarella

1 kvist persilja

1 kvist basilika

1 kvist mynta

3 ägg

150 g Galbani parmesan

150 g ströbröd

Salt

Peppar

6 msk olivolja

½ obesprutad citron

03.Tilberedning

Torka av mozzarellan med lite hushållspapper. Hacka persilja, basilika och mynta. Skär mozzarellan i tärningar och blanda den med ägg, riven parmesanost, ströbröd, persilja, basilika och mynta i en mixer. Smaka av med salt och peppar.

Gör små bollar av blandningen med en matsked. Värm en stekpanna med olivolja och stek 4 skivor citron. Lägg i bullarna och steka dem också.

Tips:

Passar extra bra med potatismos, rödlök, persilja och ärtor.


© 2017 Galbani - All rights reserved