4 personer
antipasti

Mortadella- och mascarponerullar

Bocconcini di mortadella e mascarpone

02.Ingredienser

4 tjocka (2 mm) skivor mortadella (100-150 g)
200 g Galbani Mascarpone
70 g valnötter
Salt och peppar
Finhackad färsk oregano
Eventuellt en halv gurka (se Tips)
Eventuellt lite rivet citronskal (se Tips)

03.Tilberedning

Blanda mascarponen med mycket salt, peppar, färsk oregano och krossade valnötter. Fördela blandningen på mortadellaskivorna och forma dem försiktigt till en rulle.

Packa in dem i aluminiumfolie och låt dem stå i kylskåp i några timmar, eller i frysen om de ska serveras strax efter tillagningen. Ta ut dem igen och skär rullarna i mindre skivor (cirka 1,5-2 cm).

Tips: Servera gärna rullarna på en skiva gurka för att ge lite extra sprödhet och riv lite citronskal över. Du kan även byta ut mortadella mot parmaskinka.


© 2017 Galbani - All rights reserved