6 personer
dolci

Mormors tårta på mitt sätt

02.Ingredienser

Mördeg:

250 g vetemjöl

125 g smör (rumstempererat)

1 ägg

100 g socker

1 nypa bakpulver

1 nypa salt

Smör till kakformen

 

Fyllning:

2 hela ägg

3 msk socker

250 gram Galbani Ricotta

100 g suckat

Rivet skal från en ekologisk citron och apelsin

03.Tilberedning

Mördeg:

Lägg alla ingredienser i en matberedare tills det har samlats i en fast deg. Mjöla bordet och knåda degen tills den släpper lätt från bordet. Strö ev. lite extra mjöl om degen fastnar. Rulla ut med en brödkavel. Smörj en pajform och lägg degen i formen medan trycker ut den mot kanterna. Skär bort överflödig deg och spara till senare.

Fyllning:

Vispa ägg och socker poröst. Vänd försiktigt ner ricottan och de övriga ingredienserna i äggsmeten. Häll smeten över pajdegen. Använd resten av degen och rulla några remsor och lägg dem som ett nät ovanpå. Grädda pajen i ugnen på 180 grader i ca 20 minuter. Kakan kan serveras varm eller kall.


© 2017 Galbani - All rights reserved