4 personer
secondi

Montanare-pizza

Pizzette montanare

02.Ingredienser

Pizzadeg:
2½ dl vatten
20 g jäst
½ tsk socker
500 g italienskt vetemjöl
2 msk olivolja
2 tsk fint salt

Tomatsås:
3 msk. olivolja
500 ml passata-tomatpuré
Salt
3 dl solrosolja till stekning
125 g Galbani Mozzarella
50 g Galbani Parmesan
Färsk basilika

03.Tilberedning

Blanda ljummet vatten, jäst och socker under omrörning tills socker och jäst löst upp sig. Häll i mjölet i en stor skål och gör ett hål i mitten. Häll ner vätskan i hålet och blanda försiktigt ihop den med mjölet. När degen börjar blanda sig, tillsätt olja och salt. Knåda sedan degen i 10-15 minuter tills den är smidig och lättarbetad, utan att klibba för mycket. Dela degen i 12 lika stora delar, och lägg dem på en plåt med en ren duk över. Låt dem jäsa i 2-3 timmar.
Förbered såsen under tiden. Värm olivolja i en kastrull. Häll i passatan och den sjuda i 15-20 minuter. Smaka av med salt efter hand. När degen har jäst klart, häll solrosoljan i en stekpanna på medelhög värme. Kavla ut de små bollarna till runda pizzor, och stek dem i 1-2 minuter tills de är gyllenbruna. Lägg pizzorna på en bit hushållspapper för att suga upp överflödig olja. Häll över tomater och strö över parmesan och mozzarella, som kommer att smälta av värmen från pizzorna. Garnera slutligen med färsk basilika.


© 2017 Galbani - All rights reserved