20 st.
antipasti

Minipizzor

Pizette assortite

02.Ingredienser

4-5 urkärnade oliver

125 g Galbani mozzarella

5 ansjovisfiléer

1 ägg

250 g smördeg

50 g tomatsås med basilika

3 msk pesto alla genovese

12 kapris (3-4 på varje pizza)

2 nypor oregano

2 msk olivolja

03.Tilberedning

Börja med att förbereda ingredienserna till de olika fyllningarna.

Skär oliverna i tunna, runda skivor, skär mozzarellan i tärningar, dela ansjovisfiléerna i små bitar.

Vispa äggen med en gaffel i en liten skål.

Sätt ugnen på 200º.

Rulla ut smördegen och skär ca 20 runda degbitar med hjälp av ett rund glas på ca 6 cm i diameter. Lägg dem på en långpanna täckt med bakpapper.

Pensla degbitarna med det vispade ägget.

Lägg ½ tsk tomatsås och en bit mozzarella på varje mini-pizza. Variera fyllningen: några olivskivor eller 1 tsk pesto i några mini-pizzor, kapris eller ansjovis i andra.

Häll några droppar olivolja på varje pizza och fördela lite oregano om du tycker om det.

Sätt minipizzorna i ugnen 12-15 minuter tills de fått fin guldfärg.

Serveras ljumna.

Tips:

Lämna lite utrymme mellan fyllningen och kanten på minipizzorna.

Minipizzorna är goda även med bara tomatsås och mozzarella på.


© 2017 Galbani - All rights reserved