4 personer
antipasti

Minipizzor med smördeg

Pizzette di sfoglia

02.Ingredienser

1 rulle smördeg
3-4 mogna tomater eller ca 15 körsbärstomater
Olivolja
1 tsk salt
125 g Galbani Mozzarella
En kruka med färsk basilika

03.Tilberedning

Ta ut degen ur kylen ca 5-10 minuter i förväg. Lägg ut den på bakplåtspapper och kavla ut den tunt. Ta ett glas med en tunn kant eller en kakform, och stansa ut så många cirklar du kan få plats med. Lägg bakplåtspappret med degen på en plåt. Skär sedan tomaterna i små tärningar, och vänd dem i olivolja och salt. Det är viktigt att hälla bort saften från tomaterna först. Fördela tomaterna på de små degcirklarna.
Sila noggrant bort vätskan från mozzarellan. Skär osten i mycket små, tunna bitar och strö den över tomaterna. Sätt plåten med minipizzorna i ugnen och grädda dem i 10 i 200 grader, eller tills de är gyllenbruna, och mozzarellan är smält men inte bränd. Lägg minipizzorna på ett fat och strö över färska basilikablad. Servera genast medan de är krispiga och varma.


© 2017 Galbani - All rights reserved