4 personer
primi

Minestronesoppa

Minestrone

02.Ingredienser

1 liten hackad lök
1 vitlöksklyfta
1 stjälk selleri
2 morötter
8 msk olivolja
Några färska basilikablad
2 purjolökar
3 tomater
1 squash
2 potatis
2 tjocka skivor av rökt bacon
1 burk borlottibönor (400 g)
½ l vatten
Salt och peppar
En näve färska ärter
Färskriven Galbani Parmesan
Bröd som tillbehör

03.Tilberedning

Skölj grönsakerna och hacka dem fint. Skär sedan baconet i små tärningar. Värm olivoljan i en stor kastrull och fräs först lök, vitlök, selleri, morötter, basilika och bacon. Tillsätt sedan purjolök, tomat, squash och potatis.
Tillsätt sedan de avrunna bönorna, vatten och salt. Låt koka i minst 30-40 minuter på svag värme. 5 minuter innan soppan är klar tillsätter du de färska ärterna. På det sättet blir de mjuka, men behåller sin fina, gröna färg. Soppan serveras varm med lite peppar och massor av färskriven parmesan på toppen. Och så klart lite frasigt bröd som kan doppas i soppan.


© 2017 Galbani - All rights reserved